Linkovi

Baner
Baner
Početna - Info
Srbija godišnje na kockanju turista zaradi 500 miliona dolara
petak, 26 maj 2017 19:41

Prihodi kockarnica u Srbiji čine petinu ukupne zarade u turizmu, otkrio je savetnik za ekonomski razvoj u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Aleksandar Denda. „Srbija je 2015. godine od turizma zaradila 2,5 milijardi dolara, od čega je 500 miliona prihodovano od kockanja stranaca“, istakao je Denda i dodao da podaci za prošlu godinu još nisu obrađeni.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Došlo 3.000 Rumuna više, poseta skočila 20%
ponedeljak, 22 maj 2017 05:25

Broj rumunskih turista u Vojvodini povećao se za 20 odsto a zadržavaju se u proseku šest dana, kaže direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović

Detaljnije na: www.b92.net

 
Da voda sa 16 toplih izvora bude potpuno iskorišćena
sreda, 17 maj 2017 05:57

Završetkom radova na rekonstrukciji takozvanog "Novog kupatila" (sagrađenog ipak davne 1935. godine) u Jošaničkoj Banji vraćen je stari sjaj ove potkopaoničke lepotice.

Detaljnije na: www.danas.rs

 
5 osobina hotelskog osoblja koje gosti jako cene
petak, 12 maj 2017 05:51

Razvoj društvenih mreža i hotelskih tehnologija poslednjih godina komunikaciju gostiju sa osobljem oči u oči sveo je na minimum jer se najveći deo razgovora i narudžbina ostvaruje putem mobilnih aplikacija. Iako je turistima planiranje celog puta dostupno na telefonima i direktna komunikacija sa osobljem nije neophodna, to ne znači da zaposleni ne treba konstantno da se usavršavaju i rade na poboljšanju usluge.

Detaljnije na: www.hotelijeri.com

 
Lepote Uvca i Srbije na BBC i Eurosportu
ponedeljak, 08 maj 2017 09:30

Narednih šest meseci gledaoci televizijskih kanala “BBC World” i "Eurosport" imaće priliku da vide poluminutni spot koji prikazuje lepote Srbije. Sloganom “Mesto gde treba biti”.

Detaljnije na: www.glaszapadnesrbije.rs

 
Kineski turisti okupirali Beograd: U proseku naprave 1.000 fotki, ali im treba bolji Wi-Fi!
ponedeljak, 08 maj 2017 09:21

Broj kineskih turista u Beogradu je u prva tri meseca ove godine veći 100 odsto u odnosu na isti period lane. Posle proglašenja srpske prestonice za jednu od najpopularnijih destinacija na Sajmu turizma u Šangaju, očekuje se još veća posećenost, kažu u Turističkoj organizaciji Beograda.

Detaljnije na: www.novaenergija.net

 
Nova turistička atrakcija uz pomoć EU fondova
četvrtak, 04 maj 2017 05:56

Sve su prilike da će srednjovekovna Tvrđava Golubački grad, ako to već nije, postati značajna turistička destinacija u Srbiji, jer iako svi radovi na rekonstrukciji ovog spomenika kulture od izuzetnog značaja još nisu završeni, posetilaca je sve više.

Detaljnije na: www.danas.rs

 
Turistička sezona otvorena i u Banji Koviljači
četvrtak, 04 maj 2017 05:51

U Banji Koviljači zvanično je počela 159. banjska sezona, koja je svečano otvorena u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. U banjskom parku održan je i Sajam cveća pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Sve više turista u Nišu, a sve manje u banji
četvrtak, 04 maj 2017 05:44

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvom tromesečju ove godine u Nišu je boravilo 16.399 turista, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 39,3 odsto.

Detaljnije na: www.kurir.rs

 
"Ne odustajemo, 1. maja najveći projekat u Srbiji"
četvrtak, 27 april 2017 05:35

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će na Praznik rada, 1. maj, biti održana druga po redu, ovaj put "Svesrpska narodna moba". Kako je najavio, u popodnevnim satima biće održana svojevrsna narodna radna akcija za izgradnju devet kilometara duge, najduže na svetu, panoramske gondole.

Detaljnije na: www.b92.net

 
Ova pećina je najlepši dar prirode u Srbiji
ponedeljak, 24 april 2017 05:21

Resavska pećina kod Despotovca, jedan od najlepših i najvrednijih darova prirode u Srbiji, obeležila je jubilej, 45 godina od otvaranja i 55 godina od otkrića.

Detaljnije na: www.vesti-online.com

 
Sedam saveta kako da ne postanete žrtva lopova na putovanju
ponedeljak, 24 april 2017 05:06

Putovanja najviše vezujemo za nova, lepa iskustva, avanturu i odmor, otkrivanje novih mesta i upoznavanje novih ljudi. Ipak, i u takvim situacijama, ponekad se dešavaju neke neprijatne i neželjene stvari.

Detaljnije na: www.vesti-online.com

 
Deliblato - banatsko selo prirodnih lepota koje vapi za mladima
ponedeljak, 24 april 2017 05:01

Na samo 50 kilometara od Beograda na obroncima Deliblatske peščare smešteno je selo Deliblato. Meštani se mahom bave poljoprivredom, a poslednjih godina i seoskim turizmom. Kao i iz većine sela Srbije i odavde mladi odlaze iako imaju sve uslove za dobar i komforan život. Mnoge kuće i imanja su prazna i prodaju se po niskim cenama, pa iz mesne zajednice pozivaju sve zainteresovane za kupovinu.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Podzemne turističke atrakcije čekaju turiste
ponedeljak, 22 maj 2017 05:28

Srbija ima oko 1.500 pećina, najviše na Miroču, u okolini Bora, Nove Varoši, Valjeva, u dolini Uvca i na Zlatiboru. Za turističke obilaske je uređeno nekoliko desetina. Najbolje su posećene pećine blizu razvijenih turističkih centara, na primer Stopića pećina.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Vaj-faj preči od pansiona
sreda, 17 maj 2017 05:59

Društvene mreže i platforme su budućnost svetskog hotelijerstva i izvor za poboljšanje poslovanja jer su moćno marketinško oružje. Ovo je zaključak konferencije "Inovacije u turizmu", održane na Zlatiboru prošle sedmice, koja je okupila domaće i inostrane eksperte iz turističkog sveta.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Kuće iz neolita biće otvorene za turiste
sreda, 17 maj 2017 05:49

Kuće na sprat kod Paraćina, u kojima su živeli ljudi u neolitu ili mlađem kamenom dobu, uskoro će biti otvorene za turiste. Arheološki lokalitet "Drenovac" kod Paraćina, na "Koridoru 10", jedno od najinteresantnijih nalazišta na centralnom Balkanu, u kome su građene i kuće na sprat, uskoro će biti otvoren za turiste.

Detaljnije na: www.mondo.rs

 
Četiri vidikovca za lepote zapadne Srbije
petak, 12 maj 2017 05:48

Najposećeniji lokaliteti u 10 opština turističke regije zapadne Srbije, uz podršku Ministarstva turizma, dobili su 10 novih ograđenih vidikovaca, a na četiri od njih postavljeni su panoramski teleskopi. Da se bolje vide: meandri Uvca, kanjon Drine, zatalasana visoravan Zlatibora, ceo grad Užice. Kao što se odavno radi u razvijenom svetu.

Detaljnije na: www.politika.rs

 
Šta je naš turistički brend
ponedeljak, 08 maj 2017 09:25

Zmajevi u Sloveniji, lav-riba u Singapuru, hobiti na Novom Zelandu i još mnogo drugih izmišljenih priča dovoljan su razlog da stotine hiljada turista otputuje na neko odredište. Srbija ne zaostaje za drugim zemljama u broju turističkih atrakcija, ali je način na koji se oko njih ispredaju priče manje zanimljiv od ostalih.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Kako reklama na "Bi-Bi-Siju" diže ugled Srbiji
četvrtak, 04 maj 2017 06:02

U toku je svetska kampanja turizma Srbije na „Bi-Bi-Si vorldu“ i „Evrosportu“. Poluminutni spot koji prikazuje lepote naše zemlje emitovaće se u narednih šest meseci, 600 puta. To je najveća medijska turistička kampanja naše zemlje ikada dosad, zato se tokom njenog osmišljavanja brinulo o svakom detalju.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Sve više kineskih turista, Beogradu nedostaju vodiči
četvrtak, 04 maj 2017 05:53

Broj kineskih turista u Beogradu je u prva tri meseca ove godine veći 100 odsto u odnosu na isti period lane, a posle proglašenja srpske prestonice za jednu od najpopularnijih destinacija na Sajmu turizma u Šangaju, očekuje se još veća posećenost, kažu u Turističkoj organizaciji Beograda.

Detaljnije na: www.b92.net

 
Vrnjačka Banja ne pamti ovako veliki broj gostiju!
četvrtak, 04 maj 2017 05:47

Zahvaljujući tome što se prvomajski praznik nadovezao na vikend i mogu da se spoje četiri neradna dana, u Vrnjačku Banju je stigao veliki broj gostiju i svi smeštajni kapaciteti su popunjeni.

Detaljnije na: www.blic.rs

 
Šta treba da ima eco-friendly hotel
četvrtak, 27 april 2017 05:38

„Zeleni turizam“ sve je popularniji među putnicima, pa osim stvaranja hotelskog brenda koji uvažava principe održivog razvoja, otvara se mogućnost i za dodatnu zaradu.

Detaljnije na: www.hotelijeri.com

 
Počeo projekat razvoja rečnog turizma u istočnoj Srbiji
četvrtak, 27 april 2017 05:30

Agencija Srbije za upravljanje lukama počela je danas u saradnji sa UNDP projekat "Lokalni razvoj istočne Srbije kroz povećanje prihoda od turizma". Cilj je razvijanje vodnog saobraćaja i više poseta brodova za krstarenje, uz promociju turizma istočne Srbije.

Detaljnije na: www.naslovi.net

 
Kakvi su konobari u Srbiji
ponedeljak, 24 april 2017 05:14

Odliv turističkih radnika u inostranstvo može se rešiti samo novom obukom. Većina primedaba se odnosi na nedostatak osmeha, čistoću kose, znanje jezika...

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
"Romantikom" do Karlovaca od sledećeg vikenda
ponedeljak, 24 april 2017 05:04

Muzejsko-turistički voz "Romantika" u subotu 29. aprila počeće da saobraća na relaciji Beograd - Sremski, Karlovci - Beograd, saopšteno je danas iz Srbija voza.

Detaljnije na: www.b92.net

 
"Arheološka nalazišta u Srbiji će preoteti turiste Grčkoj"
četvrtak, 20 april 2017 12:10

UNESCO bi trebalo da za dve-tri godine arheološko nalazište Viminacijum uvrsti na listu svetske kulturne baštine i tek tada će početi da se razvija arheološki turizam u Srbiji, ocenio je direktor Arheološkog parka Viminacijum Miomir Korać.

Detaljnije na: www.b92.net

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 6
Joomla extensions by Siteground Hosting